Regiunea cuprinde podgoriile din centrul tarii, cu relief deluros, de la Sibiu pana la Bistrita, Nasaud si Dej. Clima din zona este prielnica obtinerii unor vinuri de calitate superioara, fapt atestat de inceputurile timpurii ale acesti activitati in zona, inca din vremea romanilor. Dupa infrangerea lui Decebal, printre trofeele luate de Traian s-a gasit si […]
Categories: Meniu
Regiunea viticola a Munteniei este adesea mentionata alaturi de cea a Olteniei, asta pentru ca amandoua beneficiaza de aceleasi conditii: veri calduroase si secetoase, altitudinea plantatiilor, numarul mare de zile cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar mai ales oamenii harnici si devotati care fac din vinurile romanesti o carte de vizita la […]
Sudul Romaniei nu se poate lauda cu cele mai favorabile soluri pentru agricultura. Totusi, climatul de tranzitie cu influente mediteraneene, face ca regiunea Olteniei sa fie recunoscuta pentru vinuri albe superioare.
Colinele Dobrogene au o delimitare clara, sunt marginite de Dunare, Marea Neagra si granita cu Bulgaria. Predomina relieful de platou, dar ceea ce face ca vinurile produse aici sa fie deosebite este clima continentala, a carei excesivitate este domolita de prezenta Marii Negre. In Dobrogea se cultiva vita de vie din doua motive: struguri de […]